Főoldal / Vegetáriánus / Rántott karfiol

Rántott karfiol

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott karfiol

Rántott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 1,5 kg-os karfiol
  • 5 db tojás
  • 20 dkg prézli (zsemlemorzsa)
  • 6 ek. liszt
  • 5 dl étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rózsáira bontott karfiolt, sós, forró vízben 6-8 perc alatt előfőzzük.
Leszűrjük, lehűtjük és lisztbe, a felvert tojásba, végül a prézlibe (mint, a rántott húsokat) forgatjuk.

Előmelegített olajban, közepes lángon minden oldalon ropogósra sütjük. Magában fogyasztva, főzelékek mellé, vagy sült burgonyával, savanyúsággal is nagyon finom.

A megmaradt főzőleve kitűnő leves alap.

Mentés

Rántott karfiol 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére