Főoldal / Egytálételek / Sonkás-paradicsomos penne

Sonkás-paradicsomos penne

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás-paradicsomos penne

Sonkás-paradicsomos penne

Hozzávalók:

  • 1 csomag penne tészta
  • 20 dkg sonka (nálam füstölt-főtt tarja)
  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1 dl víz vagy húsleves
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi bazsalikom
  • 8 dkg reszelt sajt (nálam parmezán)
  • só, bors
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük. A sonkát és a bacont apróra vágjuk, majd a hagymához adjuk. Ha szépen megpirultak, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a paradicsomszósszal és a vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük.

Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük.

Ráöntjük a sonkás ragut és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk reszelt sajttal és 180fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.

Sonkás-paradicsomos penne 4.38/5 (8 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére