Főoldal / Torták / Csokis torta gyümölcsökkel

Csokis torta gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis torta gyümölcsökkel

Csokis torta gyümölcsökkel

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 3 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. holland kakaópor

A krémhez:

  • 1 cs. csokis pudingpor
  • fél liter tej
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 tábla csokoládé
  • gyümölcsök
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét a cukor két harmadával kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítjuk.

A sütőport és a kakaóport a liszttel elvegyítjük és a tojássárgás keverékbe forgatjuk. A végén a fehérjehabot is hozzáforgatjuk. Egy 24 vagy 26cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a piskótamasszát.
170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három lapba felvágjuk.

Amíg a tortalap sül és hűl elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással sűrűre megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral habbá verjük.
A kihűlt pudingba belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot.
A krémmel megtöltjük a torta lapokat és összeállítjuk a tortát.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét. Dermedés után, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (548 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére