Főoldal / Hal ételek / Füstölt lazacos-almás saláta kaviárral

Füstölt lazacos-almás saláta kaviárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt lazacos-almás saláta kaviárral

Füstölt lazacos-almás saláta kaviárral

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt lazac
  • 20 dkg mascarpone
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 nagyobb édes alma
  • citromlé (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors

A tálaláshoz:

  • sajtos-sós keksz
  • vörös kaviár
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szeletelt lazacból válasszunk ki egy szép szeletet, majd tegyük félre. A maradékot vágjuk fel kisebb kockákra.

Az almát pucoljuk meg, és a magházat eltávolítva, szintén vágjuk fel kisebb kockákra, majd csepegtessük meg citromlével.

A mascarponéhoz adjunk hozzá két evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük alaposan össze. (arra figyeljünk, nehogy túl lágy masszát kapjunk, ezért a tejfölt mindenképpen kisebb adagokban keverjük hozzá)

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot és az almát, majd keverjük, forgassuk össze. Pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálaláskor helyezzük tányérra a félretett lazacszeletet, kanalazzuk rá az elkészült salátát, majd a kaviárt, és sajtos-sós keksszel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére