Főoldal / Desszertek / Áfonyás-csokis cupcake

Áfonyás-csokis cupcake

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás-csokis cupcake

Áfonyás-csokis cupcake

Hozzávalók:

(12 darabhoz)

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 marék áfonya

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek. porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 ek. áfonyalé vagy pár csepp lila ételfesték (elhagyható)

A díszítéshez:

  • pár szem áfonya
  • csokilevél
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit az áfonya és a csokoládé kivételével egy tálba tesszük és kikeverjük.
Belecsurgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és alaposan elkeverjük.
A csokoládés tésztamasszát muffin-papírral bélelt formákba adagoljuk. Minden mélyedést 2/3 részig megtöltve.
Minden muffin tetejére 4-5 szem áfonyát teszünk, és félig belenyomjuk a masszába.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd félretesszük hűlni.

A tejszínt kemény habbá felverjük a habfixálóval.
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd ízlés szerint színezzük áfonyalével vagy lila ételfestékkel.
A mascarpones krémbe forgatjuk a tejszínt és elkeverjük. A hűtőbe tesszük 20 percre.

A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a muffinok tetejét.

A habos cupcake-t áfonyaszemekkel és csokoládélevelekkel díszítjük.

Áfonyás-csokis cupcake 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére