Főoldal / Desszertek / Parmezános keksz

Parmezános keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Parmezános keksz

Parmezános keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg tejföl
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek só
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojássárgája
  • őrölt bors ízlés szerint

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • fekete és fehér szezámmag
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük és összegyúrjuk. A tésztát, lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.

Derelyevágóval kockákra vágjuk, majd megkenjük a tetejét tojásfehérjével és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A parmezános keksz, egy egyszerű sós ropogtatnivaló.

lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére