Főoldal / Tészta ételek / Gombás-zöldséges pizza

Gombás-zöldséges pizza

 Gombás-zöldséges pizza

Gombas zoldseges pizza

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta
  • 1 ü. Bonduelle csiperkegomba (mini egész)
  • 1-2 db sárgarépa
  • 30 dkg brokkoli
  • 1 db póréhagyma
  • 3 ek. tejföl (2,8%-os)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kk. ételízesítő
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 ek. olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel. A brokkolit szedjük rózsáira. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A gombát öntsük egy szűrűbe, és alaposan csepegtessük le.

Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd amikor elkészült vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük, csepegtessük le, és hűtsük ki.

A kihűlt póréhoz adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

A pizzatésztát a papírral együtt tekerjük ki, kenjük meg a póréhagymás péppel, majd helyezzük rá az előfőzött brokkolit, sárgarépát, és a gombát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, majd tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére