Főoldal / Egytálételek / Gombás töltött paprika paradicsomszószban

Gombás töltött paprika paradicsomszószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás töltött paprika paradicsomszószban

Gombás töltött paprika paradicsomszószban

Hozzávalók:

  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika 
  • 1 db nagy csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált löncshús
  • 6 db csiperkegomba törzse
  • 4 kanál rizs
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 doboz (14 dkg) paradicsompüré
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 db bazsalikomlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • oregano
  • 5 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • 3 db nagyobb újkrumpli
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplikat, és a rizst előfőzöm.

A hagymákat felaprítom.

Egy serpenyőben kevés olajon a vajat megolvasztom, ebben megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst, és fehéredésig pirítom. Beteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, a tojást. Ízlés szerint fűszerezem, összekeverem.

A serpenyőben a paradicsomszószhoz a paradicsomsűrítményt vízzel összekeverem, fűszerezem, beleaprítom a fokhagymát, belemorzsolom a leveskockát és összeforralom.

Közben a paprikákat megskalpoltam, a magházat eltávolítottam, a hegyes paprikát kettévágtam. A töltelékkel megtöltöm a paprikákat, majd behelyezem a serpenyőbe a krumplikkal együtt.Mellészórom az összetépdesett bazsalikomleveleket, felöntöm a paradicsomlével.

Rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, majd beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, ahol hőlégkeverésen 35 percig sütöm.

Tálaláskor a paprikákat félbevágom, és így teszem a tányérra krumpli és szósz kíséretében.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére