Főoldal / Desszertek / Zita szelet

Zita szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zita szelet

Zita szelet

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 5 kanál víz
  • 10 deka porcukor
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 10 deka darált dió
  • 10 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 5 tojásfehérje

A krémhez:

  • 20 deka ráma margarin
  • 20 deka porcukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 deka gesztenyemassza
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 3 deci tej

A tetejére:

  • 10 deka étcsoki
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
  • 5 deka fehér csoki
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet,a darált diót
és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és óvatosan a csokis masszához forgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát kettévágjuk.
A tepsi mérete34cmx32cm.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd kettéosztjuk.

Az egyik felébe belekeverjük a gesztenyemasszát és ízlés szerint rumot.
A vaníliás pudingot a szokásos eljárással felfőzzük, amikor kihűlt a másik fele margarinos krémmel összekeverjük.

Az alsó lapra először a gesztenyés krémet kenjük, erre tesszük a vaníliás krémet és végül betakarjuk a második kakaós lappal.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Zita szelet 4.00/5 (6 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


egy Hozzászólás

  1. Nagyon jo receptek .
    Koszonom!

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére