Főoldal / Levesek / Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

Fehérboros tejszínes szőlőkrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg szőlő
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. fahéj 
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • fehér bors
  • 2 mentalevél
  • 2 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 6 db pekándió
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem.

A vajon megolvasztom a kristálycukrot. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a fahéjat, a vaníliás cukrot, sózom, borsozom. s beleteszem a szőlőszemeket néhány kivételével Felforralom. Botmixerrel összekeverem, beleöntöm a tejszínt és a bort. Beleteszem a szőlőszemeket, még egyszer felforralom.

Tálalok. Egy tányérba merek a levesből, teszek bele pekándiót, s díszítem egy mentalevéllel.

Tipp / megjegyzés:
Itt az ősz, s vele a szőlő. Főzzünk egy finom szőlőkrémlevest!

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére