Főoldal / Tészta ételek / Padlizsános tészta

Padlizsános tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Padlizsános tészta

Padlizsános tészta

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 kis doboz paradicsomszósz
  • bazsalikom
  • póré hagyma
  • fél deci olívaolaj
  • pár szem olívabogyó
  • 15 deka reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. penne vagy szarvacska tészta
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük,majd kis kockákra felvágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beletesszük a szeletelt póréhagymát.Amikor megpárolódott, hozzáadjuk a kockákra vágott padlizsánt, sózzuk, kevés vizet adunk hozzá, és ráöntjük a paradicsomszószt. Az olajbogyót és az apróra vágott fokhagymát, valamint a bazsalikomot is az előzőekhez adjuk, majd puhára főzzük.

A tésztát sós olajos forró vízben kifőzzük,leszűrjük.

A tésztát összekeverjük a megfőzött szósszal, majd még melegen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Finom könnyű laktató étel.

A padlizsános tészta parmezánnal, és friss bazsalikommal az igazi, de használhatunk másfajta sajtot, illetve szárított bazsalikomot is.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>