Főoldal / Kelt tészták / Töltött stangli

Töltött stangli

Töltött stangli

Töltött stangli

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 1/2 csokor újhagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg sonka
  • őrölt fehér bors
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • egész kömény
  • lenmag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztákat szobahőmérsékleten felengedjük, vékonyra nyújtjuk. A bacont és a sonkát apróra vágjuk, kipirítjuk és leszűrjük.

A sajtot lereszeljük. A pórét és az újhagymát felaprítjuk. Elkeverjük a sajtokat, hagymákat,bacont és a sonkát. Ízesítjük sóval és őrölt fehér borssal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk és két egyenlő részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket majd ráterítjük ma másik tésztalapot és derelye vágóval vagy késsel tetszőleges formára vágjuk.

A tésztát megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, egész köménnyel és/vagy lenmaggal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére