Főoldal / Desszertek / Hólabda vanília krémmel

Hólabda vanília krémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hólabda vanília krémmel

Hólabda vanília krémmel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 18 dkg finomliszt
  • 1/4 cs. sütőpor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek. forró víz
  • 1 ek. vaj (a tepsi kikenéséhez)
  • 1 ek. finomliszt (a tepsihez)

A krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 3 púpozott ek. finomliszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

A hempergetéshez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától.
Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tojásfehérjét.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Az első 10 percben 220fokon sütjük. Fontos, hogy ne nyissuk ki ezalatt a sütő ajtaját.
Majd csökkentsük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk.

Készítsük el a krémet. A tejet a liszttel simára keverjük, állandó kevergetés mellett felfőzzük.
A puha vajat a porcukorral, és a vaníliás cukorral kihabosítjuk. Majd a kihűlt tejes masszával simára keverjük.

Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk, és félbevágjuk.
A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenve, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk.
Pár órára hűtőbe tesszük, utána kínáljuk.

Jó étvágyat!

Hólabda vanília krémmel 4.00/5 (5 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére