Főoldal / Desszertek / Répaföld

Répaföld

Répaföld

Répaföld

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. piros és 1 tk. sárga ételfesték

A csokis piskótához:

  • 30 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 7 ek. kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 2 ek. forró víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a “répákhoz” készítjük el a piskótát.
Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
Színezzük az ételfestékekkel annyit adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit, belesimítjuk a narancssárga masszát és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
Ha kihűlt,akkora répa alakokat vágunk ki belőle ami állítva belefér a gyümölcskenyérformánkba. Szorosan végig rakjuk a formát a “répákkal” úgy, hogy a hegyük álljon felfele, így amikor kifordítjuk úgy néz majd ki mintha a földben állnának.

Összeállítjuk a csokis piskótát.
A puha vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a vanília kivonatot és simára keverjük.
Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy vízgőz felett, majd a piskóta masszához keverjük.
Beleöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle a répák mellett és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült fordítsuk le a formát és hagyjuk kihűlni. Majd óvatosan emeljük le róla a formát és szórjuk meg a süteményt a leesett piskóta reszelékkel.
Marcipánnal vagy ostya levelekkel díszítsük és tejjel kínáljuk.

Beküldő: Kovács Noémi

Szólj hozzá!

A lap tetejére