Répaföld
Hozzávalók:A sárga piskótához:
A csokis piskótához:
|
|
Elkészítés:
Először a “répákhoz” készítjük el a piskótát.
Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
Színezzük az ételfestékekkel annyit adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit, belesimítjuk a narancssárga masszát és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
Ha kihűlt,akkora répa alakokat vágunk ki belőle ami állítva belefér a gyümölcskenyérformánkba. Szorosan végig rakjuk a formát a “répákkal” úgy, hogy a hegyük álljon felfele, így amikor kifordítjuk úgy néz majd ki mintha a földben állnának.
Összeállítjuk a csokis piskótát.
A puha vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a vanília kivonatot és simára keverjük.
Az étcsokit felolvasztjuk mikróban, vagy vízgőz felett, majd a piskóta masszához keverjük.
Beleöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle a répák mellett és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült fordítsuk le a formát és hagyjuk kihűlni. Majd óvatosan emeljük le róla a formát és szórjuk meg a süteményt a leesett piskóta reszelékkel.
Marcipánnal vagy ostya levelekkel díszítsük és tejjel kínáljuk.
Beküldő: Kovács Noémi