Főoldal / Desszertek / Őszi almás-diós sütemény

Őszi almás-diós sütemény

Őszi almás-diós sütemény

Őszi almás-diós sütemény

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1+1/2 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 1/2 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • 1 bögre tej
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 1/2 cs. mazsola

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál meleg víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A diót a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd apránként a masszába forgatjuk. Belekeverjük a megpucolt majd kockákra vágott almát, a durvára vágott diót és a mazsolát is. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk. (ez a mennyiség 1 db 20×25 cm-es formához vagy 2 kisebb püspökkenyér formához elegendő)

170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd egy tálra borítjuk.

A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk
Ízlés szerint dióval és mazsolával díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére