Főoldal / Desszertek / Őszi almás-diós sütemény

Őszi almás-diós sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszi almás-diós sütemény

Őszi almás-diós sütemény

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1+1/2 bögre cukor
  • 4 tojás
  • 1/2 bögre darált dió
  • 2,5 bögre liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 tk. fahéj
  • 1 bögre tej
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 1/2 cs. mazsola

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál meleg víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A diót a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd apránként a masszába forgatjuk. Belekeverjük a megpucolt majd kockákra vágott almát, a durvára vágott diót és a mazsolát is. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk. (ez a mennyiség 1 db 20×25 cm-es formához vagy 2 kisebb püspökkenyér formához elegendő)

170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd egy tálra borítjuk.

A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk
Ízlés szerint dióval és mazsolával díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére