Főoldal / Torták / Narancsos oroszkrém torta

Narancsos oroszkrém torta

FavoriteLoadingElmentem!

Narancsos oroszkrém torta

Narancsos oroszkrémtorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 5 tojás
  • 12 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1cs. sütőpor
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz

A krémhez:

  • 2 cs. vaníliás puding
  • 6 deci tej
  • 2 kanál cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 narancs húsa 

Díszítéshez:

  • 2 deci tejszín 
  • 1 narancs
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral olajjal vízzel habosra kikeverem.

A két masszát laza mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. (csak óvatosan, hogy a fehérjehab ne törjön össze)
Egy 26 centis kapcsos tortaformába simítom. Amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem, de ki lehet bélelni sütőpapírral is helyette.

170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsolom róla, és a tortalapot 3 egyforma lapra felvágom.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm.
Amikor langyosra kihűlt , hozzákeverem a keményre felvert tejszínnel.
A narancs húsát apró darabokra vágom,  és a krémbe belekeverem. (ha bio narancsot használunk, a héjából is reszelhetünk bele egy keveset)

A torta alsó lapját megkenem a krémmel, majd ráteszem a második lapot.Ezt is megkenem a krémmel, és befedem a felső lappal.
A felső lapra a maradék krémet rásimítom.

A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá verem. Ezzel díszítem fel a tortát
A narancsos oroszkrém torta oldalát és tetejét, pörkölt mandulaforgáccsal és narancs szeletekkel díszítem.

Narancsos oroszkrém torta 3.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére