Narancsos oroszkrém torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral olajjal vízzel habosra kikeverem.
A két masszát laza mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. (csak óvatosan, hogy a fehérjehab ne törjön össze)
Egy 26 centis kapcsos tortaformába simítom. Amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem, de ki lehet bélelni sütőpapírral is helyette.
170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsolom róla, és a tortalapot 3 egyforma lapra felvágom.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm.
Amikor langyosra kihűlt , hozzákeverem a keményre felvert tejszínnel.
A narancs húsát apró darabokra vágom, és a krémbe belekeverem. (ha bio narancsot használunk, a héjából is reszelhetünk bele egy keveset)
A torta alsó lapját megkenem a krémmel, majd ráteszem a második lapot.Ezt is megkenem a krémmel, és befedem a felső lappal.
A felső lapra a maradék krémet rásimítom.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá verem. Ezzel díszítem fel a tortát
A narancsos oroszkrém torta oldalát és tetejét, pörkölt mandulaforgáccsal és narancs szeletekkel díszítem.