Főoldal / Desszertek / Isteni szelet

Isteni szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Isteni szelet

Isteni szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 10 ek. víz (langyos)
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg margarin (puha)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg dió (darált)
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 citromból nyert citromlé
  • 2 ek. rum

A tojáshabhoz:

  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 ek. csokoládédara
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a langyos vizet, majd a lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A tejből és lisztből sűrű pépet főzünk a vaníliás cukorral. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverünk, elkeverjük a kihűlt péppel. Hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport, a citromlevet, és 1-2 ek. rumot (ezt lehet ízlés szerint).
Az elkészült krémet egyenletesen a kihűlt tésztára kenjük.

A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük felverni, amikor kezd keményedni, fokozatosan hozzá adagoljuk a porcukrot, majd teljes keményedésig verjük.
Egy kissé kihűlve a krém tetejére kenjük. Végül tortadarával megszórjuk.
Fontos, hogy másnap szeleteljük.

sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 36×27 cm

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (41 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére