Főoldal / Hal ételek / Pontypörkölt túrós tésztával

Pontypörkölt túrós tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Pontypörkölt túrós tésztával

Pontypörkölt túrós tésztával

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty szelet
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 db csípős paprika
  • halfűszer ízlés szerint
  • 1,5 tk. só
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • oregánó ízlés szerint
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 dl vörösbor

A körethez:

  • 30 dkg száraztészta
  • 40 dkg túró
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pontyot feldaraboljuk, halfűszerrel bedörzsöljük és fél órát állni hagyjuk.

Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk ,olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát majd rátesszük a haldarabokat. Fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát, majd szükség szerint pici vizet adva hozzá főzni kezdjük.
A bort, az oregánót a főzés vége felé adjuk hozzá és készre főzzük.

A tésztát bő forró sós vízben kifőzzük,leszűröm majd leszűrjük és összekeverjük a túróval és ízlés szerint megsózzuk.
A pontypörköltet a túrós csuszával és tejföllel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (249 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére