Főoldal / Sertés ételek / Csemege uborkával töltött sertésszűz rizzsel

Csemege uborkával töltött sertésszűz rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csemege uborkával töltött sertésszűz rizzsel

Csemege uborkával töltött sertés szűz rizzsel

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 4 csemege uborka
  • frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 12 dkg szezámmag
  • fél dl olaj
  • 20 dkg rizs
  • 8 dl zöldségleves
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst 3 részre vágjuk, majd egy éles késsel középen felszúrjuk.  A hús közepében lévő résbe beletesszük az uborkát. Fűszerezzük, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a szezámmagba hempergetjük.

Olajos tepsibe téve, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben készre sütjük. A sülés során többször meglocsoljuk a saját levével. Amikor a hús átsült, levesszük róla a fóliát, és arany színűre pirítjuk.

A rizst a levesben puhára főzzük, leszűrjük, és a felforrósított vajba forgatjuk. Melegen tálaljuk.

Beküldő: Maja

Csemege uborkával töltött sertésszűz rizzsel 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére