Főoldal / Desszertek / Cseresznyés és meggyes lepény

Cseresznyés és meggyes lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cseresznyés és meggyes lepény

Cseresznyés és meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg ráma
  • 1 cs.élesztő
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • egy késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • búzadara
  • 1 kg gyümölcs
  • őrölt fahéj
  • csipet szegfűszeg
  • 10 dkg cukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom és a többi hozzávalóval jól összegyúrom. A tésztát 2 részre osztom, majd lisztezett deszkán az egyiket kinyújtom nagy tepsi nagyságúra. A kikent, lisztezett tepsibe simítom a tésztát, a tetejét megszórom búzadarával.

A megmosott, kimagozott gyümölcsöt elterítem a tésztán. 10 dkg fahéjjal elkevert cukorral megszórom, majd a tetejére szórok még búzadarát.

A másik tésztát is kinyújtom, és a gyümölcs tetejére fektetem. Késsel vagy villával megszurkálom, és előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Ha kihűlt szeletelem, és porcukorral meghintve kínálom.

Tipp / megjegyzés:
A gyümölcsök alá és a tetejére, mindig búzadarát szórjunk, mert felszívja a gyümölcs levét és belesül a tésztába, nem lehet észrevenni majd benne.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére