Főoldal / Levesek / Tejfölös babgulyás füstölt tarjával

Tejfölös babgulyás füstölt tarjával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös babgulyás füstölt tarjával

Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen

Hozzávalók:

  • 30 dkg tarja
  • 20 dkg tarkabab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem-
  • gyökér
  • 1/2 zeller
  • 1/2 karalábé
  • 2 db krumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • kömény
  • 2 dl tejföl 
  • 1 ek liszt 
  • olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet felaprítom. A répát, gyökeret, zellert, karalábét, nagyobb darabokra vágom.

Egy lábasba beleteszem a zöldségeket, a babot és a húst, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, főzöm. Mikor megpuhult a bab és a zöldségek, berántom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, és díszítem egy egész chilivel.

Tipp / megjegyzés:
A babgulyás nagy kedvenc. Ezúttal nem cifráztam, nagyon egyszerűen készült.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére