Főoldal / Torták / Karamellkrémes torta

Karamellkrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellkrémes torta

Karamelkrémes torta

Hozzávalók:

  • 4 tojás 
  • 10 deka liszt
  • 8 deka cukor
  • fél cs. sütőpor
  • fél deci olaj
  • 2 kanál víz
  • csipet só

A krém hozzávalói:

  • 10 deka porcukor
  • 4 deka darált dió
  • 2 cs. karamellás puding
  • 5 deci tej
  • 6-7 deka cukor
  • 4 deci tejszín
  • 4 deka porcukor
  • csokoládé a díszítéshez
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom a sárgáját fele cukorral vízzel és olajjal kikeverem.
A lisztbe a sütőport elkeverem.
A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem.

A sárga masszába a fehérjét óvatosan belekeverem, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Végül a sütőporos lisztet adom hozzá.

Olajjal kikent morzsával hintett 20-cm-es tortaformába (vagy sütőpapírral bélelt tortaformába) öntöm.

Előmelegített sütőben 170fokon tűpróbáig sütöm.
A kihűlés után 3 egyforma lapra felvágom.

A krém készítése:

A porcukrot megpirítom (karamellizálom), hozzáadom a darált diót, és olajjal lekent márvány lapra kiöntöm. Amikor kihűlt apróra összezúzom.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm, majd hagyom kihűlni.

A tejszínt a porcukorral habbá verem.
A kihűlt pudinghoz hozzákeverem az összezúzott karamellt és a tejszínhab felét.
Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm.

A tetejét a maradék tejszínhabbal és csokival díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (553 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére