Főoldal / Torták / Kávétorta

Kávétorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kávétorta

Kávétorta

Hozzávalók:

  • 2×4 tojás
  • 2×10 ek. víz
  • 2×30 dkg cukor
  • 2×25 dkg liszt
  • 2×1 csomag sütőpor

A Krémhez: 

  • 1 csomag karamell pudingpor 
  • 1,5 dl kávé
  • 1 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor

A díszítéshez: 

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag szeletelt mandula (amit megpirítunk)
  • néhány egész kávészem, vagy csoki kávészem a díszítéshez (el is hagyható)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A két piskótalapot sütjük.4-4 tojásból az alábbiak szerint:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 160-180°C-on tűpróbáig sütjük.
Ugyanígy sütjük meg a második tortalapot is.

A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük.

A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz. (Érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni.) A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítéshez szánt (2 dl) felvert tejszínhabot félretesszük.

A pudingot robotgéppel összekeverjük,apránként hozzákeverjük  a porcukros vajat, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.

A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk így összesen 4 lapot kapunk.

Betöltjük a tortát a krémmel, majd oldalát és tetejét is megkenjük kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük.

A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe).

A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)

A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére