Kávétorta
Hozzávalók:
A Krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A két piskótalapot sütjük.4-4 tojásból az alábbiak szerint:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 160-180°C-on tűpróbáig sütjük.
Ugyanígy sütjük meg a második tortalapot is.
A krémhez a pudingot a kávéval, a tejel és a cukorral megfőzzük, kihűtjük.
A tejszínt kicsit felverjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd tovább verjük, míg kemény nem lesz. (Érdemes mind az összes 5 dl tejszínt együtt elkészíteni.) A vajat kihabosítjuk a porcukorral. A díszítéshez szánt (2 dl) felvert tejszínhabot félretesszük.
A pudingot robotgéppel összekeverjük,apránként hozzákeverjük a porcukros vajat, majd óvatosan összeforgatjuk a kávékrémbe szánt tejszínhabbal.
A tortalapokat vízszintesen kétfelé vágjuk így összesen 4 lapot kapunk.
Betöltjük a tortát a krémmel, majd oldalát és tetejét is megkenjük kávékrémmel. Az oldalát pirított mandulával díszítjük.
A torta tetejére fogpiszkáló segítségével berajzoljuk a kávészem formáját. A díszítéshez csillagcsőrű habzsákba rakjuk a tejszínhabot. A torta tetejét úgy díszítjük, hogy a kávészem középső vonalát és körülötte tejszínhabbal, míg magát a kávészemet a maradék kávékrémmel pöttyözzük ki. (Hogy egy kicsit sötétebb legyen a kávészemünk, 1 evőkanál kakaóport érdemes belekeverni a díszítésre használt krémbe).
A torta körvonalát pörkölt vagy csoki kávészemekkel díszítjük. (Ez el is hagyható.)
A kávéimádók nagyon fogják szeretni ezt a tortát! Jó étvágyat kívánok hozzá.