Főoldal / Sertés ételek / Székelykáposzta

Székelykáposzta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Székelykáposzta

Székely káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg hús (sertés comb, vagy lapocka)
  • A comb szárazabb, a lapocka kicsit zsírosabb.
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • két evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • 2-3 babérlevél
  • tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A húsból egy nagy lábosban pörköltet készítünk :
A húst jól megmossuk, apróra feldaraboljuk.
A hagymát apróra vágjuk.

Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük az apróra szeletelt hagymát, üvegesre pirítjuk.
Amikor megpárolódott, beletesszük a pirospaprikát, rögtön utána a feldarabolt hússzeleteket, és megkavarjuk.
Ízlés szerint sózzuk.

Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk, ha elfőné a levét kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk a lecsöpögtetett savanyú káposztát,és a babérleveleket.
(Ha nagyon savanyú a káposzta vízzel kicsit átmossuk)

Lefedve addig pároljuk még, míg a káposzta megpuhul.
Tejföllel kínáljuk.

Székelykáposzta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére