Főoldal / Desszertek / Triplacsokis muffin

Triplacsokis muffin

Triplacsokis muffin

Triplacsokis muffin

Hozzávalók:

(18-24 db közepes muffinhoz)

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj (vagy 0,7 dl olaj)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tej csokoládé
  • 1 ek. kakaópor
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

A csoki ganache-hoz:

  • 150 ml tejszín
  • 150 g csokoládé

A díszítéshez:

  • fehér és ét csokoládé forgács
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elvegyítjük a sütőporral. (ha az összes muffint kakaósra szeretnénk, ilyenkor keverjük bele a kakaóport is)

A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a lisztes keveréket, majd apránként a tejet is. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk.

A csokoládékat apróra vágjuk és a masszákba forgatjuk.
A muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírral, majd minden mélyedést 3/4 részig megtöltünk a masszával.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük.

Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a csokoládé ganache-t.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a gőzről, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a tejszínt, és szép csomómentesre elkeverjük.

A kihűlt muffinok tetejét bevonjuk a fényes csokis mázzal, majd fehér és étcsokoládé forgáccsal díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére