Diós-almás linzer kalács
Hozzávalók:A linzertésztához:
A töltelékhez:
A csokiöntethez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Először elkészítjük a linzertésztát, mert ennek pihennie kell fél órát. A lisztet átszitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a vajat, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tojást majd mindent gyorsan összegyúrunk. Fóliába tekerve berakjuk a hűtőbe fél órára.
Mikor letelt a fél óra, lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe 27×37 cm rakjuk. Megkenjük bármilyen lekvárral ízlés szerint.
Elkészítjük a tölteléket.
A robotgépbe belerakjuk a vajat cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és kihabosítjuk. Ezután beleforgatjuk a diót, a levétől kinyomkodott reszelt almát, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, és a kakaót. Végül hozzáadjuk a zsemlemorzsát és óvatosan beleforgatjuk.
Óvatosan ráöntjük a lekvárral megkent tésztára és egyenletesen elsimítjuk.
A sütőt 180 C előmelegítjük, 35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a rácson
Amikor kihűlt eltávolítjuk a sütőpapírt és vágódeszkára rakjuk. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokoládét a kevés vajjal vagy olajjal és a sütemény tetejére simítjuk. Ízlés szerint durvára vágott vagy darált dióval megszórjuk a tetejét.
Tipp: Nem szükséges a csokiöntet, elég megszórni porcukorral és lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.