Főoldal / Desszertek / Diós-almás linzer kalács

Diós-almás linzer kalács

 Diós-almás linzer kalács

Diós -almás linzer kalács

Hozzávalók:

A linzertésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 2 db reszelt alma
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 db citrom leve
  • 1 kk. fahéj
  • 1 ek. kakaó
  • 5 ek. lekvár

A csokiöntethez:

  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 1 kk. étolaj vagy vaj

A tetejére:

  • durvára vágott dió
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először elkészítjük a linzertésztát, mert ennek pihennie kell fél órát. A lisztet átszitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukrot, a vajat, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tojást majd mindent gyorsan összegyúrunk. Fóliába tekerve berakjuk a hűtőbe fél órára.

Mikor letelt a fél óra, lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe 27×37 cm rakjuk. Megkenjük bármilyen lekvárral ízlés szerint.

Elkészítjük a tölteléket.
A robotgépbe belerakjuk a vajat cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és kihabosítjuk. Ezután beleforgatjuk a diót, a levétől kinyomkodott reszelt almát, hozzáadjuk a citrom levét, a fahéjat, és a kakaót. Végül hozzáadjuk a zsemlemorzsát és óvatosan beleforgatjuk.
Óvatosan ráöntjük a lekvárral megkent tésztára és egyenletesen elsimítjuk.
A sütőt 180 C előmelegítjük, 35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a rácson

Amikor kihűlt eltávolítjuk a sütőpapírt és vágódeszkára rakjuk. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokoládét a kevés vajjal vagy olajjal és a sütemény tetejére simítjuk. Ízlés szerint durvára vágott vagy darált dióval megszórjuk a tetejét.

Tipp: Nem szükséges a csokiöntet, elég megszórni porcukorral és lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére