Főoldal / Hal ételek / Hekk zsályás bundában sütve

Hekk zsályás bundában sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hekk zsályás bundában sütve

Hekk zsályás bundában

Hozzávalók:

  • 3 db hekk hal (vagy 6 db filé)
  • csipet só
  • szükség szerint tej

A bundához:

  • 2 ek. tejföl
  • 2 db tojás
  • 100 ml tej
  • 4 ek. finomliszt
  • ízlés szerint friss zsálya
  • ízlés szerint só
  • csipet sütőpor

A sütéshez:

  • étolaj+ vaj

A körethez:

  • burgonya
  • zsiradék  sütéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tejben elkeverünk egy csipet sót és a halat beáztatjuk 1 órára. Addig elkészítjük a bundát.
A tojást, a sóval, a sütőporral, és a tejjel elkeverjük. Lassan hozzáadagoljuk a lisztet is, és simára keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott zsályát is.
Csak kevés kell bele, mert intenzív íze van!

A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Felforrósítjuk a zsírt, kisütjük a burgonyát, majd konyhapapíron lecsepegtetjük a fölösleges zsiradéktól.
A halat kivesszük a tejből és óvatosan kinyomkodjuk. Beleforgatjuk finomlisztbe.

Az olajat és a vajat felforrósítjuk. A lisztes halat belemártjuk a bundába és belerakom a forró zsiradékba. Alacsony lángon, lassan  egyszer megfordítva átsütjük.

Tálaljuk a  krumplihasábbal és ízlés szerinti friss salátával.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hekk zsályás bundában sütve 5.00/5 (2 értékelés)

Izabela Ráczová (61 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére