Főoldal / Sertés ételek / Ropogós sörös malacoldalas

Ropogós sörös malacoldalas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós sörös malacoldalas

Ropogós sörös malacoldalas

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • grill fűszer
  • őrölt kömény
  • 1 ü.sör
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek.sertés zsír
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.

A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.

Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá.

Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük.

Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére