Főoldal / Szárnyas Ételek / Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek.durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk szárított rozmaring
  • 2 ek libazsír
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük durvára darált borssal megszórjuk.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.

A burgonyát sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal,szárított rozmaringot, durvára őrölt borsot, grill fűszert szórunk rá.

A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirke szárnyakat.

A tepsit előmelegített sütőben tesszük és kb. egy órát sütjük.

A szárnyakat megfordítjuk és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére