Főoldal / Szárnyas Ételek / Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Ropogós csirke szárnyak burgonya ágyon

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek.durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk szárított rozmaring
  • 2 ek libazsír
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. Sózzuk, fűszerezzük durvára darált borssal megszórjuk.

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk.

A burgonyát sózzuk, összekeverjük a zsiradékkal,szárított rozmaringot, durvára őrölt borsot, grill fűszert szórunk rá.

A burgonyát tepsibe terítjük, rátesszük a cikkekre vágott vörös hagymát és a befűszerezett csirke szárnyakat.

A tepsit előmelegített sütőben tesszük és kb. egy órát sütjük.

A szárnyakat megfordítjuk és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Szólj hozzá!

A lap tetejére