Gesztenyés-diós torta
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A gesztenyés krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet , és a sütőporral elkevert lisztet valamint a diót. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből vert kemény habot.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott, vagy burgonya nyomón áttörte gesztenyemasszát. Ízlés szerint kevés rummal vagy rumaromával ízesítjük.
A kihűlt piskótalapot ketté vágjuk, majd közé töltjük a gesztenyés krémet úgy, hogy vékonyan a tetejére és az oldalára is jusson belőle.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, nyomózsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a torta tetejét és az oldalát. A díszítésnek szánt gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk, majd a torta tetejére szórjuk.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.