Főoldal / Kelt tészták / Zürichi kenyér

Zürichi kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zürichi kenyér

Zürichi kenyér

Hozzávalók:

Az élő kovászhoz:

  • 25 dkg BL 80 liszt
  • 6 gr élesztő
  • 195 ml víz

A kenyérhez:

  • az összes elő kovász
  • 375 gr BL 80 liszt
  • 210 ml víz
  • 25 gr vaj vagy ugyanilyen súlyú zsír vagy olaj
  • 10 gr élesztő
  • 12 gr só
  • 2 ek burgonyapehely
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az elő kovász anyagait bedagasztjuk és letakarva a konyhapulton hagyjuk éjszakára.
Másnap, az összes anyagot dagasztótálba tesszük és sima tésztává dagasztjuk. Letakarva 20 percet pihentetjük.

Lisztezetlen munkalapon jól átgyúrjuk, majd letakarva ismét 20 percet pihentetjük. A második pihentetés után már csak kilapolgatjuk a tésztát és tetszés szerintire formázzuk.

Kukoricaliszttel jól behintett szakajtóban a leendő tetejével lefelé fólia alatt duplájára kelesztjük. (1 óra minimum).

Közben a sütőt 250fokra előmelegítjük két tepsit is teszünk bele amiket felforrósítunk. Az alsóba  2 dl vizet öntünk, a felsőre meg sütőpapírt teszünk, és óvatosan ráborítjuk a kenyeret. A kenyér tetejét 3 helyen 0,5 cm mélyen bemetsszük.

A kenyeret 250 fokon 30 percet majd 200 fokon 15 percet sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére