Főoldal / Szárnyas Ételek / Kacsamáj másként

Kacsamáj másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsamáj másként

Kacsamáj másként

Hozzávalók:

  • 45 deka kacsamáj
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 1,5 deci tej az áztatáshoz
  • 2 kanál kacsazsír
  • szerecsendió
  • őrölt bors
  • majoránna
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A májat a tejjel leöntöm, és kb. fél órát a tejben áztatom.

A kacsazsírba a fokhagymát beleszelem, és gázon halványra megpirítom.

A májat kiveszem a tejből, lecsepegtetem és kis kockákra vágom.

A fokhagymás zsírba beleteszem a májat és fehéredésig sütöm.

Közben hozzáadom a karikára vágott vöröshagymát is és a fűszereket. Májas tejjel felöntöm.

Fedővel letakarom amíg a hagyma üvegesre nem párolódik. Mikor már a tejet elfőtte, és a hagyma is megpárolódott, apróra vágott petrezselyemmel megszórom.

Rizzsel tálaltam.

Gyors finom étel.

Értékeld a receptet

Domján Mária (554 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére