Főoldal / Kelt tészták / Ribizlis szívek

Ribizlis szívek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ribizlis szívek

Ribizlis szívek

Hozzávalók:

  • 50 dkg tönkölybúzaliszt-vagy finom liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk. só
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez:

  • ribizli lekvár

 

Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

Lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, és kidagasztjuk. Mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.
Kelesztő tálban duplájára kelesztjük, majd munkalapon átgyúrjuk, és enyhén lisztezett felületen jó nagyra kinyújtjuk.

Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, majd kb 3 cm-es darabokra felvágjuk. Így dupla csiga lesz a szeletekből.
A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lesz belőle szív forma.

Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk őket, még 35 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Ribizlis szívek 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére