Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Habos diós desszert

Habos diós desszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos diós desszert

Habos diós desszert

Hozzávalók:

  • 40 deka liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 20 deka margarin
  • 8 deka porcukor
  • fél cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A habhoz:

  • 4 tojás fehérje
  • 25 deka cukor
  • 15 deka darált dió
  • izlés szerint rum
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán vékonyra kisodorjuk.

A legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírra helyezzük őket.

A 4 tojás fehérjét, a cukorral, gőz felett kemény habbá verjük, majd amikor már kemény a hab hozzáadjuk a darált diót,és egy kis rumot ízlés szerint, végül még egyszer átkeverjük.

A diós habból, a kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszünk.

160-170fokra előmelegített, de nem túl forró sütőben szép halvány színűre megsütjük.

Amikor kisültek  a dióhabos korongok, kettesével összeragasztjuk őket sárgabaracklekvárral.

A habos diós desszert egy nagyon finom aprósütemény.

Tipp / megjegyzés:
Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére