Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Karamell szelet

Karamell szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamell szelet II

Karamell szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 4 tojás
  • fél cs sütőpor
  • 2 db 3 in 1 kávé
  • 1 dl étolaj

A krémhez:

  • 2 cs karamell ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 4 dl tejszínhab
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tejben feloldott kávét, majd apránként belekeverjük a  sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre vert fehérjehabot. A tésztát közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, és a karamellás krémre kenjük.
A félretett 2 teáskanálnyi karamellpudingot 3 kanál cukorral, 2 kanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha kihűlt, a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

A hűtőbe tesszük dermedni, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére