Főoldal / Desszertek / Áfonyás, vaníliás panna cotta

Áfonyás, vaníliás panna cotta

Áfonyás, vaníliás panna cotta

Áfonyás, vaníliás panna cotta 1

Hozzávalók:

A vaníliás panna cotta-hoz:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tk. zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)

Az áfonyás réteghez:

  • 4 dl áfonyalé
  • 10 dkg áfonya
  • 1 ek. cukor
  • 1,5 tk. zselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Az áfonyalét egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kevergetve melegíteni kezdjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a por zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd langyosra hűtjük, belekeverjük az áfonya szemeket, és a poharakban lévő megdermedt vaníliás krémre öntjük.

Hűtőbe tesszük, amíg szépen megdermed.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére