Főoldal / Desszertek / Citromos madártej

Citromos madártej

Citromos madártej

citromos-madartej

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • 5 ek. cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 l tej
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjékből kemény habot verünk.

1 liter tejet felteszünk melegedni,. Amikor forrni kezd, egy fagyis kanállal  a fehérje habból gombócokat szaggatunk bele. 1-1 percig főzzük mindkét oldalát, majd kiszedjük, és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. (egyszerre csak 4-5 gombócot főzzük, mert megduzzadnak)

A többi tejben simára keverjük a pudingporokat, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, majd hozzá öntjük a meleg tejhez, és alacsony lángon állandó keverés mellett besűrítjük.

A krémet egy hőálló edénybe/jénaiba öntjük, majd ha már csak langyos rátesszük a habgombócokat, és mehet a hűtőbe. Jól behűtve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A citromtól kellemes pikáns lesz a madártej, ilyen melegben üdítően jól esik.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére