Főoldal / Desszertek / Citromos madártej

Citromos madártej

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos madártej

citromos-madartej

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 4 cs. vaníliás cukor
  • 5 ek. cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 l tej
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjékből kemény habot verünk.

1 liter tejet felteszünk melegedni,. Amikor forrni kezd, egy fagyis kanállal  a fehérje habból gombócokat szaggatunk bele. 1-1 percig főzzük mindkét oldalát, majd kiszedjük, és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. (egyszerre csak 4-5 gombócot főzzük, mert megduzzadnak)

A többi tejben simára keverjük a pudingporokat, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, majd hozzá öntjük a meleg tejhez, és alacsony lángon állandó keverés mellett besűrítjük.

A krémet egy hőálló edénybe/jénaiba öntjük, majd ha már csak langyos rátesszük a habgombócokat, és mehet a hűtőbe. Jól behűtve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A citromtól kellemes pikáns lesz a madártej, ilyen melegben üdítően jól esik.

Citromos madártej 4.18/5 (11 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére