Főoldal / Desszertek / Áfonyás habos pávaszem – paleo

Áfonyás habos pávaszem – paleo

Áfonyás habos pávaszem – paleo

Áfonyás habos pávaszem - paleo

Hozzávalók:

  • 5 dkg mandulaliszt
  • 12 dkg nyílgyökérliszt
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 3 ek. útifűmaghéj
  • 5 dkg eritrit
  • csipet só
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 3 dl forró víz
  • 3 dkg  kókuszolaj
  • 1 tk. citromlé
  • kb. 12 dkg áfonya

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 8 dkg eritrit
  • 10 dkg őrölt mandula vagy dió
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban. A forró vízben oldjuk fel a kókuszolajat, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük a száraz hozzávalókhoz. Keverjük össze, majd hagyjuk kihűlni.(langyosan már lehet a tésztával dolgozni) A tésztának csak nyersen van egy kis marcipán illata a mandulaliszttől, de megsütve már nem érezhető.

Ha langyosra hűlt a tészta, nyújtsuk ki téglalap alakúra, olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk, ( Én egyből a sütőpapíron nyújtottam, így nem kellett lisztezni.) Ha esetleg picit ragadna, akkor szórjuk meg kevés nyílgyökérporral.

A két hosszabb szélét rakjuk ki a gyümölcsökkel és két oldalról hajtsuk fel. Ez az áfonyával nem is olyan könnyű feladat.

A habhoz a tojásfehérjéket kezdjük el felverni, amikor félkemény, adjuk hozzá kanalanként az édesítőt, közben folyamatosan keverve. Verjünk belőle kemény, fényes habot. Adjuk hozzá a darált mandulát vagy diót és forgassuk bele óvatosan. Kenjük a tészta tetejére, egyengessük el, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süssük meg.

Ha teljesen kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá!

A lap tetejére