Főoldal / Desszertek / Gyümölcskenyér narancsmázzal

Gyümölcskenyér narancsmázzal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcskenyér narancsmázzal

Gyümölcskenyér narancsmázzal

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 20-25 dkg vegyes aszalt gyümölcs darabolva ( mazsola, aszalt szilva, sárgabarack, mangó, ananász)
  • kevés dió
  • 5 dkg csoki darabolva
  • kevés citromhéj reszelve
  • A mázhoz:
  • 1/2 dl narancslé
  • porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a vajjal és a cukorral jól kikavarjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adjuk és elvegyítjük.

Beletesszük a citromhéjat, a diót, a feldarabolt csokit és a feldarabolt gyümölcsöket. (előtte 1 evőkanál liszttel összekeverjük őket, így nem süllyednek majd a gyümölcskenyér aljára)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Kivajazott kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába, vagy lyukas közepű formába simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.

Amikor megsült, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
Fél deci narancslevet annyi porcukorral elkeverjük, hogy jó sűrű mázat kapjunk, ezt egyszerűen rásimítjuk a kihűlt sütemény tetejére. Becsomagolva sokáig eláll.

Citromos cukormázzal, vagy csokival is be lehet vonni, de magában is tökéletes. Celofánba csomagolva gasztroajándéknak is kiváló.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére