Gyümölcskenyér narancsmázzal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a vajjal és a cukorral jól kikavarjuk. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adjuk és elvegyítjük.
Beletesszük a citromhéjat, a diót, a feldarabolt csokit és a feldarabolt gyümölcsöket. (előtte 1 evőkanál liszttel összekeverjük őket, így nem süllyednek majd a gyümölcskenyér aljára)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.
Kivajazott kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába, vagy lyukas közepű formába simítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
Fél deci narancslevet annyi porcukorral elkeverjük, hogy jó sűrű mázat kapjunk, ezt egyszerűen rásimítjuk a kihűlt sütemény tetejére. Becsomagolva sokáig eláll.
Citromos cukormázzal, vagy csokival is be lehet vonni, de magában is tökéletes. Celofánba csomagolva gasztroajándéknak is kiváló.