Főoldal / Desszertek / Lime parfé

Lime parfé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Lime parfé

Lime parfé

Hozzávalók:

  • 4 db lime
  • 2 dkg  DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő (vagy 10dkg  cukor)
  • 0,5 dl  víz
  • 3 db tojás
  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lime-ot kifacsarjuk, majd felforraljuk a cukorhelyettesítővel és a vízzel.

A tojásokat habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan, apránként hozzáadjuk a forró szirupot, Vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A vízgőzről levéve belekeverjük a keményre felvert tejszínt.

Hideg vízfürdőbe állítjuk az edényt, és a sűrű krémet meg-meg kevergetve kihűtjük.

Miután langyosra hűlt, fagyasztást tűrő formákba adagoljuk és mélyhűtőben kifagyasztjuk.

Hűsítő desszert egy meleg nyári napon.

Lime parfé 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére