Ricottás mandulatorta liszt nélkül
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj (vagy margarin)
- 15 dkg barna cukor
- 1 nagy citrom reszelt héja
- kevés vaníliakivonat
- kevés mandulakivonat
- 4 nagy tojás kettéválasztva
- 24 dkg őrölt mandula
- 25 dkg ricotta
- 5 dkg mascarpone
- 6 dkg szeletelt mandula
A tálaláshoz:
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Tegyük a puha vajat és a cukrot egy keverőtálba és verjük nagyon habosra. Egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a mandulakivonatot és a vaníliát. Ezután következik a ricotta és a darált mandula.
Egy másik tálban egy csipet sóval verjük habosra a tojások fehérjét és óvatosan keverjük hozzá a mandulás masszához.
Egy 20 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki és öntsük bele a tésztát. A tetejét szórjuk meg a szeletelt mandulával majd süssük kb. 50 percig a 160 fokra előmelegített sütőben. Az állaga olyan lesz mint a brownie, szaftos és puha.
Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és tetszés szerint adhatunk mellé valamilyen gyümölcsöt is.
lelekkonyha.blogspot.hu
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...