Kókusztejes rizsfelfújt bazsalikomos eperszósszal | Receptkirály.hu
Főoldal / Desszertek / Kókusztejes rizsfelfújt bazsalikomos eperszósszal

Kókusztejes rizsfelfújt bazsalikomos eperszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókusztejes rizsfelfújt bazsalikomos eperszósszal

Kókusztejes rizsfelfújt bazsalikomos eperszósszal

Hozzávalók:

A rizsfelfújthoz:

  • 25 dkg kerekszemű rizs
  • 8 dl kókusztej
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 7 nagy tojás
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg ricotta
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 dl kókuszlikőr
  • 4 evőkanál mandulapálcika
  • csipet só

Az eperszószhoz:

  • 40 dkg eper
  • 2-3 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál fekete-ribizli likőr
  • 1/2 csokor bazsalikom levelei apróra vágva

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • balzsamecet szósz
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kókusztejbe beleöntjük a rizst, a vaníliát és a reszelt citromhéjat, majd addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A rizs egy kicsit maradjon roppanós, hiszen sütés közben is puhul majd. Tegyük bele a vajat és hűtsük le.

A tojásokat válasszuk szét. A tojások sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd tegyük bele a ricottát, a kókuszlikőrt és a mazsolát.
A tojások fehérjét a csipet cukorral verjük kemény habbá.

A kihűlt rizst keverjük bele a ricottás masszába, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, keverjük bele a felvert tojásfehérjét.

Egy 26 cm-es tortaformát vajazzunk ki és öntsük bele a masszát, majd a tetejét szórjuk meg a mandulával. 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

Amíg sül a rizsfelfújt, készítsük el az eperszószt. Az epret vágjuk apró darabokra és szórjuk meg a cukorral. Hagyjuk állni 20 percig, hogy az eper levet engedjen, majd öntsük bele a likőrt és tegyük fel főni. Amikor az eper összeesett, tegyük bele az apróra vágott bazsalikomot és turmixoljuk kicsit össze.
A rizsfelfújtat hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk az eperszósszal és öntözzük meg egy kevés balzsamecetszósszal.

lelekkonyha.blogspot.hu

Kókusztejes rizsfelfújt bazsalikomos eperszósszal 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (169 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére