Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös palacsinta

Erdei gyümölcsös palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Erdei gyümölcsös palacsinta

Erdei gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 dkg keserű kakaópor
  • 3 ek. olaj

A sütéshez:

  • olaj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 10-15 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 ek. cukor

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • csokoládé
  • erdei gyümölcsök
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. A palacsinta tésztát sütés előtt elfelezzük.
A kakaóport pici meleg tejben feloldjuk, majd a palacsinta tészta felébe belekeverjük. Így sima és kakaós palacsintát is készítünk.

Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.

Elkészítjük a krémet. A gyümölcsöket a cukorral összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és a lehűlt erdei gyümölcsös szószt.

A gyümölcsös krémet a palacsintába töltjük és tetszés szerint összehajtjuk. Tejszínhabbal, csokoládéval és erdei gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Erdei gyümölcsös palacsinta 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (678 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére