Erdei gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók:A palacsintatésztához:
A sütéshez:
A krémhez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. A palacsinta tésztát sütés előtt elfelezzük.
A kakaóport pici meleg tejben feloldjuk, majd a palacsinta tészta felébe belekeverjük. Így sima és kakaós palacsintát is készítünk.
Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.
Elkészítjük a krémet. A gyümölcsöket a cukorral összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és a lehűlt erdei gyümölcsös szószt.
A gyümölcsös krémet a palacsintába töltjük és tetszés szerint összehajtjuk. Tejszínhabbal, csokoládéval és erdei gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.