Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös palacsinta

Erdei gyümölcsös palacsinta

 Erdei gyümölcsös palacsinta

Erdei gyümölcsös palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintatésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 dkg keserű kakaópor
  • 3 ek. olaj

A sütéshez:

  • olaj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 10-15 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 ek. cukor

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • csokoládé
  • erdei gyümölcsök
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével egy tálba tesszük, habverővel simára dolgozzuk. Majd félretesszük és 30 percig pihentetjük ezalatt kicsit sűrűsödni fog. A palacsinta tésztát sütés előtt elfelezzük.
A kakaóport pici meleg tejben feloldjuk, majd a palacsinta tészta felébe belekeverjük. Így sima és kakaós palacsintát is készítünk.

Kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat a szokásos módon.

Elkészítjük a krémet. A gyümölcsöket a cukorral összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A mascarponet kikeverjük a porcukorral majd hozzáadjuk az enyhén felvert tejszínhabot és a lehűlt erdei gyümölcsös szószt.

A gyümölcsös krémet a palacsintába töltjük és tetszés szerint összehajtjuk. Tejszínhabbal, csokoládéval és erdei gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére