Főoldal / Desszertek / Gesztenyés puncs szelet

Gesztenyés puncs szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyés puncs szelet

Gesztenyés puncs szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 egész tojás
  • 12 deka porcukor
  • 5 deka rama margarin
  • 1 deci tej
  • 1 cs szalakáli
  • 35 deka liszt

A gesztenye krémhez:

  • 4 deci tej
  • 1 cs vaníliás puding
  • 20 deka porcukor
  • 20 deka ráma margarin
  • ízlés szerint rum
  • 1 cs gesztenye massza

Puncsos krémhez:

  • 1 összetört süteménylap
  • 1 deci rum
  • sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 1 tábla olvasztott étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 egyforma részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk őket, és külön-külön
24×22-es margarinnal kikent liszttel hintett sütőlapon 180 fokon megsütjük.

Egy kisült lapot összetörünk, majd összekeverjük a lekvárral és meglocsoljuk a rummal.

Az alsó lapot lekvárral megkenjük, és erre tesszük az összetört lapból készült masszát.

A tetejét ismét lekenjük lekvárral, és rátesszük a második lapot.Erre kerül majd a gesztenyekrém.

A pudingot a tejjel megfőzzük, és kihűtjük.
A margarint a porcukorral és ízlés szerinti rummal habosra kikeverjük.
Amargarinos krémet a kihűlt pudinggal, és a gesztenyemasszával kihabosítjuk, és a süteményre kenjük.

Erre a krémre kerül a harmadik lap amit olvasztott csokoládéval bevonunk.

Egy éjszakát a hűtőbe tesszük, másnap szeletelhető.

Finom, mutatós sütemény.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére