Főoldal / Desszertek / Káposztás stangli

Káposztás stangli

Káposztás stangli

Káposztás stangli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csapott ek. só
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 kisebb tojás
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. ecet
  • kb. 1/2 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő

A dinsztelt káposztához:

  • 30-40 dkg káposzta
  • 3 ek. olaj (vagy zsír)
  • bors

A tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag (jelen esetben fekete)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, majd a zsiradékon megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük. Félre tesszük hűlni.

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet majd elkeverjük. Pici lisztet a tetejére szórunk, majd félretesszük, hogy felfusson.

A maradék lisztet egy tálba tesszük, belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a kockákra vágott vajat. A közepébe mélyedést készítünk, ide kerül a felfutott élesztő, a tejföl, a tojás és az ecet.
Összegyúrjuk. Akkor jó, mikor sima felületű tésztát kapunk. 30 percre a hűtőbe tesszük, fóliába csomagolva.

Pihentetés után lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Elosztjuk rajta a töltelék felét, majd hajtogatjuk és 30 percig pihenni hagyjuk. Pihentetés után újra kinyújtjuk, megkenjük a maradék töltelékkel, hajtogatjuk, és ismét pihentetjük.

A 30 perc letelte után, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 1,5-2 centis csíkokra vágjuk, majd feldaraboljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 30 percig kelni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére