Főoldal / Desszertek / Káposztás stangli

Káposztás stangli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás stangli

Káposztás stangli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csapott ek. só
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 kisebb tojás
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. ecet
  • kb. 1/2 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő

A dinsztelt káposztához:

  • 30-40 dkg káposzta
  • 3 ek. olaj (vagy zsír)
  • bors

A tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag (jelen esetben fekete)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, majd a zsiradékon megdinszteljük. Sóval, borssal ízesítjük. Félre tesszük hűlni.

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1 evőkanál lisztet majd elkeverjük. Pici lisztet a tetejére szórunk, majd félretesszük, hogy felfusson.

A maradék lisztet egy tálba tesszük, belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a kockákra vágott vajat. A közepébe mélyedést készítünk, ide kerül a felfutott élesztő, a tejföl, a tojás és az ecet.
Összegyúrjuk. Akkor jó, mikor sima felületű tésztát kapunk. 30 percre a hűtőbe tesszük, fóliába csomagolva.

Pihentetés után lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Elosztjuk rajta a töltelék felét, majd hajtogatjuk és 30 percig pihenni hagyjuk. Pihentetés után újra kinyújtjuk, megkenjük a maradék töltelékkel, hajtogatjuk, és ismét pihentetjük.

A 30 perc letelte után, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 1,5-2 centis csíkokra vágjuk, majd feldaraboljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 30 percig kelni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Mentés

Mentés

Káposztás stangli 4.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére