Főoldal / Sertés ételek / Darált hús uborkával rántva

Darált hús uborkával rántva

Darált hús uborkával rántva

Darált hús uborkával rántva

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés darált hús
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg savanyú uborka
  • bors

A panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az uborkát hosszában négy felé vágjuk és apróra feldaraboljuk. A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A darált húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, az uborkát, a sajtot és alaposan összedolgozzuk.

A húsos masszából golyókat formázunk és vékonyabbra ellapogatjuk.
Az elkészített formákat lisztbe,tojásba majd zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk.
Forró olajban kisütjük.

Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Kiss Imréné Magdi (29 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére