Főoldal / Egytálételek / Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban

Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban

Darált hússal töltött sajtos gombafejek paradicsomszószban 1

Hozzávalók:

  • 5 db óriási csiperke gomba
  • olíva olaj
  • 3 db nagy krumpli

A töltelékhez:

  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg darált hús (marha+sertés)
  • bacon szalonna
  • 1/2 zacskó rizs
  • 1 db tojás
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • újhagyma szárával
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • majoranna
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • füstölt sajt
  • trappista sajt

A paradicsomszószhoz:

  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1/2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • chili paprika
  • 140 gr paradicsom sűrítmény
  • ketchup
  • chili szósz
  • víz
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoranna
  • metélthagyma
  • rozmaring ág
  • kakukkfű ág
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombáknak kiveszem a törzsét. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem. A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacon szalonnát szeletelem, kevés olíva olajon megdinsztelem., majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem.

Beleteszem a keverő tálba, fűszerezem, ütök bele egy tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem. A sajtot lereszelem.

Egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olíva olajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsompürét, öntök hozzá vizet, ketchupot,chili szószt, fűszerezem, felforralom.

Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chili paprikát, valamint rozmaring és kakukkfű ágakat. Fedő alatt főzöm.

Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő múltán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat, sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, és a serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe és grill fokozaton aranybarnára sütöm.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére