Főoldal / Desszertek / Mimóza szelet

Mimóza szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mimóza szelet

Mimóza szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 deka liszt
  • 15 deka margarin vagy zsír
  • 10 deka porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 deci tejföl

A krémhez:

  • 4 kanál liszt
  • 5,5 deci tej
  • 20 deka ráma margarin
  • 20 deka porcukor
  • 2 citrom leve
  • sárgabarack lekvár
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kellemes könnyű tésztát gyúrok.
Négy egyforma darabra elosztom.

A sütőlapot margarinnal kikentem és liszttel meghintem.
A lapokat egyenként kinyújtom, és a 24×22-es méretű tepsibe kisütöm. (A lapokat sütés előtt megszurkálom, hogy ne púposodjon fel süléskor a tészta.

Amikor az első két lapot kisütöttem, az egyik lapot lekvárral megkenem, és a másikat ráhelyezem. Erre kerül majd a krém.

Elkészítem a krémet:
A tejbe a lisztet csomómentesre elkeverem, és kis gázon állandó keverés mellett besűrítem. Hagyom kihűlni.
A margarinból és porcukorból krémet keverek, és a citromok levét hozzáadom. Amikor a tejes lisztes pép kihűlt, a kettőt összekeverem.

A kihűlt a krémet rákenem a második lapra, erre kerül a harmadik lap, amit  ismét lekvárral megkenek, és a negyedik kisült lapot ráteszem.

Hűtőbe teszem egy éjszakára, majd másnap szeleteltem, és porcukorral megszórom.

Nagyon finom citromos sütemény.Hamar gyorsan elkészül

Mimóza szelet 5.00/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére