Főoldal / Desszertek / Paleo kakaókrémes pite

Paleo kakaókrémes pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paleo kakaókrémes pite

Paleo kakaókrémes pite

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 10 dkg darált mandula
  • 12 dkg nyílgyökérpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1/2 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • 1 ek.eritrit
  • pici só
  • 3 ek. kókusz olaj
  • 1 tojás
  • 2-3 ek kókusztej, hogy összeálljon a tészta

A töltelékhez:

  • 10 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 2,5 dkg  kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd belseje
  • pici só
  • 4 dl sűrű kókusztej
  • 2 ek. tápióka keményítő

A tálaláshoz:

  • kókuszkrém,kókusztejszín,mandula tejszín (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, de a tejet csak a végén adjuk hozzá kanalanként, attól függően, hogy hogy áll össze a tészta.

A legegyszerűbb sütőpapíron nyújtani, majd ezzel együtt a piteformába tenni és megsütni. De ha csak simán nyújtjuk és a piteformába téve elszakadna, szépen össze lehet nyomkodni a kezünkkel.

Villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben 12 perc alatt elősütjük. Hűlni hagyjuk. (a tészta előző nap is elkészíthető)

A krém hozzávalóit turmixgéppel simára keverjük, de lehet botmixerrel is vagy habverővel, az a lényeg, hogy csomómentes legyen. Beleöntjük az elősütött tésztába, és a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha megmozgatva már nem folyékony, de még picit remegős. Hűlés közben szilárdul még, nem kell túlsütni.

Akár magában, akár felvert kókuszkrémmel vagy kókusztejszínnel is finom.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére