Főoldal / Levesek / Főzőtök krémleves

Főzőtök krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Főzőtök krémleves

Főzőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb tök
  • 2 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt chili paprika
  • 1 db zöldségleves kocka
  • tökmag
  • tökmag olaj
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tököt kettévágom, a magját eltávolítom, meghámozom, a burgonyát és a répát megtisztítom, és feldarabolom, a hagymát felaprítom.

Egy lábasban vajat hevítek, és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.

Hozzáadom a tököt, a burgonyát és a répát, és felöntöm 1/2 liter vízzel, adok hozzá 1 db leveskockát, sózom, borsozom. Lefedve kb. 10 percig főzöm, majd botmixerrel pürésítem.

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítom a tökmagokat.

A levest egy tányérba merem, szórok rá borsot és chilit, pirított tökmagokat, locsolok rá tökmagolajat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére